Alyvuogės
Ispaniškos alyvuogės (arba „skystasis auksas“) įprastai yra surenkamos iki nokimo pradžios (spalva varijuoja nuo šviesiai geltonos iki žalios). Alyvuogėse gausu širdžiai naudingų riebalų, vitamino E, taip pat tai gali būti itin sveikas užkandis, kadangi alyvuogėse yra labai mažai kalorijų. Ispanijoje išskiriamos 4 alyvuogių rūšys. Vienos populiariausių žaliųjų alyvuogių rūšių, itin tinkančių įdaryti įvairiais priedais.
Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys
Didžiąją riešutų dalį sudaro riebalai, kuriuose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių – omega-6 ir omega-3, kurių žmogaus organizmas pats negamina, todėl turi gauti su maistu. Riešutai taip pat svarbus baltymų ir kalcio šaltinis, juose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Džiovintuose vaisiuose kelis kartus daugiau vitaminų, mineralų, mikroelementų ir kitų augalinės kilmės maistingųjų medžiagų nei šviežiuose vaisiuose! Jie stiprina imuninę sistemą ir yra turtingi vitaminų, kalcio, geležies, magnio, fosforo, kalio ir skaidulinių medžiagų. O kartu sumaišyti riešutai ir džiovinti vaisiai yra sveikas ir maistingas užkandis.
Saulėje džiovinti pomidorai
Saulėje džiovinti pomidorai tinka įvairiausiems patiekalams pagardinti – salotoms, sriuboms, troškiniams. Pomidoruose gausu vitamino C, A, E, B6, aminorūgščių, bet svarbiausia – jų sudėtyje yra antioksidanto likopeno, saugančio nuo raukšlių ir, kaip teigiama, nuo vėžio ir širdies ligų. O kas yra nuostabiausia, kad džiovinami jie išsaugo visas maistines savybes.
Atsiprašome, tačiau prekių kategorijoje nerasta.