Tai viso pasaulinio pripažinimo sulaukęs Ispanijos mėsos gaminys, pasižymintis išskirtiniu skonio, aromato ir spalvos deriniu. Chorizo dešrų gaminimo technologija tai vytinimas arba rūkymas, o skonių įvairovė tokia plati, kad savo mėgstamą dešrą gali atrasti kiekvienas. Ji gali būti saldi, rūgšti, aštri arba pagaminta iš Iberico veislės kiaulienos („Chorizo iberico“). Šios dešros pasižymi akį traukiančia ryškiai raudona spalva, kadangi jų gamyboje naudojamos paprikos.
O svarbiausia šią dešrą naudoti galima ne tik tradiciniais būdais – patiekiant kaip užkandį ar uždėjus ant sumuštinių. Chorizo dešra puikiai suderinama su troškiniais, įvairiais makaronų patiekalais, ispaniškąja Paella ar net gi gali tapti išskirtinio super burgerio ingridientu!