Alyvuogių aliejus tai ne tik pagrindas Jūsų kepiniams, vienas pagrindinių akcentų salotose, bet ir tikra vitaminų ir sveikatos puokštė. Dėl didelės mononesočiųjų riebalų konsistencijos, Extra virgin alyvuogių aliejus yra atsparus dideliam karščiui, o tai reiškia, kad tai išties sveikas pasirinkimas gaminant maistą ir išsaugant visas maistines, naudingąsias aliejaus savybes.
Negana to, mokslininkų tyrimai parodė, kad įtraukus į savo maisto racioną alyvuogių aliejų galima sumažinti širdies ligų ir insulto riziką, sumažinti antrojo tipo cukrinio diabeto taip pat ir nutukimo riziką, o taip pat antioksidantai esantys aliejuje pasižymi priešvėžinėmis savybėmis.
Parduotuvių lentynose alyvuogių aliejaus pasiūla išties milžiniška, tačiau kaip išsirinkti išties gerą? Svarbiausia atkreipti dėmesį į spaudimo būdą . Vertingiausias yra šaltojo spaudimo Extra Virgin aliejus, kadangi jis išgaunamas tiesiogiai iš alyvuogių, praėjus kuo trumpesniam laikui nuo jų surinkimo ir tik mechaninėmis priemonėmis. O vitaminų alyvuogių aliejuje išties gausu – A, D, K ir E.
Mūsų e-parduotuvėje www.jamon.lt siūlomas alyvuogių aliejus yra gaminamas Ispanijoje, Alikantės regione iš Antonio Mula Lopez ūkyje nuskintų alyvuogių. Tame krašte yra gerai vertinamas šeimos verslo produktas.