Artėjant savaitgaliui dalinamės ispaniško troškinio, Avinžirniai su chorizo dešra, receptu.
Jums reikės:
Gaminame :
1.Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Suberiame svogūną, česnaką ir ant lėtos ugnies apkepame 3-5min, kol produktai suminkštės, bet neapdegs. Sudedame chorizo dešrą, paprikas ir lauro lapus. Paliekame kepti dar 5min.
2.Supilame raudoną vyną, paprikos miltelius ir pjaustytus konservuotus pomidorus. Viską gerai išmaišome ir padidiname kaitrą iki vidutinės. Uždengiame ir 5-7min paliekame troškintis. Po to nuimkite dangtį ir 1-2 minutes kepkite neuždengus, kad išgaruotų padažo perteklius.
3.Suberkite avinžirnius. Vėl uždenkite keptuvę ir kepkite 3-4min ant žemos kaitros. Pagardinkite pipirais, druska, kitais mėgiamais prieskoniais pagal skonį.
4.Apibarstykite šviežiai pjaustytomis petražolėmis ir patiekite.