Avinžirnių su chorizo troškinys

Avinžirnių su chorizo troškinys
Publikuota 2021-07-21 Skaitė 3786

Artėjant savaitgaliui dalinamės ispaniško troškinio, Avinžirniai su chorizo dešra, receptu. 

Jums reikės:

  • 3 v.š. extra virgin alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio pjaustytas svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako (pjaustyto arba sutrinto);
  • 150g supjaustytos kubeliais chorizo dešros (aštri arba ne aštri – pagal skonį);
  • Po 1 mažą raudoną ir žalią papriką (išimtos sėklytės, supjaustyta);
  • 2 lauro lapai;
  • 6 v.š. (90ml) raudonojo vyno;
  • 2 a.š. paprikos miltelių;
  • 400g (skardinė) pjaustytų konservuotų pomidorų;
  • 400g (skardinė) avinžirnių;
  • Druskos (pagal skonį);
  • 0,5 a.š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • Maža saujelė pjaustytų petražolių papuošimui.

Gaminame :

1.Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Suberiame svogūną, česnaką ir ant lėtos ugnies apkepame 3-5min, kol produktai suminkštės, bet neapdegs. Sudedame chorizo dešrą, paprikas ir lauro lapus. Paliekame kepti dar 5min.

2.Supilame raudoną vyną, paprikos miltelius ir pjaustytus konservuotus pomidorus. Viską gerai išmaišome ir padidiname kaitrą iki vidutinės. Uždengiame ir 5-7min paliekame troškintis. Po to nuimkite dangtį ir 1-2 minutes kepkite neuždengus, kad išgaruotų padažo perteklius.

3.Suberkite avinžirnius. Vėl uždenkite keptuvę ir kepkite 3-4min ant žemos kaitros. Pagardinkite pipirais, druska, kitais mėgiamais prieskoniais pagal skonį.

4.Apibarstykite šviežiai pjaustytomis petražolėmis ir patiekite. 

Taip pat skaitykite
2019-07-08
Tai viso pasaulinio pripažinimo sulaukęs Ispanijos mėsos gaminys, pasižymintis išskirtiniu skonio, a...
Rašyk
Skambink