Alyvuogių aliejus – virtuvės šefų ir namų šeimininkių itin mėgstamas produktas, įvairiems patiekalams suteikiantis išskirtinį skonį ir kvapą, gaminamas iš alyvmedžio vaisių. Gausiai naudojamas Viduržemio jūros šalių kulinarijoje. Taip pat naudojamas kosmetikos, muilo gamyboje. 80 procentų alyvuogių aliejaus sudėties sudaro mono nesočiosios riebalų rūgštys, padedančios padidinti „gerojo“ ir mažinti „blogo“ cholestirolio lygį. Būtent dėl šios priežasties Viduržemio jūros regiono gyventojų tarpe sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis yra palyginti retas. Be riebiųjų rūgščių, alyvuogių aliejuje yra daug E vitamino ir polifenolų – medžiagų, lėtinančių riebiųjų rūgščių oksidacijos procesą ir mažinančios vėžio susirgimo galimybes. Siūlome išmėginti aukščiausios rūšies, "Extra virgin" alyvuogių aliejų iš Ispanijos ukio.